Sejlklubben er placeret i Rønbjerg Havn.

De fleste af klubbens medlemmer er Aktive medlemmer, der har deres egen båd liggende i havnen.

Klubben er for alle motorbåds som sejlbådsejere, men også for andre, der kan lide at sejle, men ikke har egen båd.

Klubben henvender sig hovedsageligt til ”breddeidrætten”, idet de fleste aktiviteter drejer sig om det sociale samvær på tværs af bådene.

Der er fokus på, at alle kan sejle trygt i egen båd, og på at lære nye sejlere at sejle på betryggende vis under næsten alle vejrforhold.

En  anden væsentlig funktion er, at klubben varetager medlemmernes interesser overfor havnens ejer, Vesthimmerlands kommune.

Klubben er opdelt i afdelinger og udvalg, for at sprede arbejdsbyrden mellem de medlemmer, der har interesse for de forskellige dele af klubbens aktiviteter.